Ingrid

Ingrid de Groot-Toonen Dekkers

Mijn naam is Ingrid de Groot-Toonen Dekkers, geboren 1 oktober 1964.

Tijdens mijn werk als schoonheidsspecialiste kwamen mensen vaak met fysieke en emotionele klachten bij me. Hier kon ik niets mee, wat me veel energie kostte. Ik wilde graag helpen maar kon niets meer dan een luisterend oor bieden. Doordat een gezinslid een klacht had kwam ik in contact met voetreflexzonetherapie. En dat hielp!
Hierdoor werd ik enthousiast en tegelijkertijd nieuwsgierig en besloot de 3-jarige opleiding tot voetreflexzonetherapeute te gaan volgen bij Sonnevelt opleidingen. Waar ik later ook werd gevraagd om als docent te komen werken en dit ook een aantal jaren met plezier heb gedaan.

Na behalen van het diploma medische basiskennis kon ik me aansluiten bij een beroepsvereniging waardoor mijn behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Mijn enthousiasme over de natuurgeneeswijze werd alleen maar groter. Vandaar dat ik me hierin bleef verdiepen en verschillende cursussen ging volgen. Een uitgebreid overzicht hiervan vindt u bij “opleidingen” Hierdoor kan, na een intakegesprek, gekeken worden welke combinatie van therapieën, het beste bij u en uw klacht past. De basis van waaruit ik werk, is altijd de reflexzonetherapie. Waarbij het accent ligt op voeten en onderbenen.

Begin 2003 kreeg ik een ernstig ongeluk waarna ik besloot mijn hart te volgen en me vooral bezig te houden met de natuurgeneeswijze.